UVJETI KORIŠTENJA WEB STRANICA GASTRO-LUTALICA.COM.HR

Na korištenje web stranica i portala u vlasništvu obrta Art film: (art-film.hrmoj.art-film.hrcaskalica.commoje-vjencanje.infoweb4you.com.hrgastro-lutalica.com.hrventin.net kao i sve poddomene navedenih stranica) primjenjuju se ovi Uvjeti korištenja.
Nakladnik Art film, Matulji, Milana Fralana 34, koji ovim uvjetima utvrđuje prava i obveze nakladnika i korisnika portala prilikom korištenja istih.
Korištenjem i/ili registracijom na Portal, korisnik prihvaća ove uvjete korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.

PORTALI

Niti jedan dio Portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Portali Art filma posjetiteljima u dobroj namjeri osiguravaju korištenje sadržaja portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Portala Art filma ako ne krše uvjete korištenja.
Portali Art filma sastoje se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja te linkova na vanjske stranice.
Portali Art filma sadržaje objavljuju u dobroj namjeri. Sve sadržaje koristite na vlastitu odgovornost i Portali Art filma ne mogu se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem.

AUTORSKA PRAVA

Portali Art filma polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka, registrirane žigove i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela Portala koji sadrži vlastiti sadržaj smatra se kršenjem autorskih prava Art filma i podložno je tužbi. Isto se primjenjuje na sadržaje koje su na Portale Art filma postavili ili na kojima imaju pravo partneri i oglašivači ili drugi korisnici.
Sadržaj na Portalima Art filma zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja moguće je samo uz prethodnu pisanu dozvolu obrta Art film ili oglašivača.
Ako korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti Art film koristeći e-mail adresu info@art-film.hr.

LINKOVI NA VANJSKE STRANICE

Portali Art filma sadrže linkove na web stranice trećih osoba. Art film linkove objavljuju u dobroj namjeri i ne mogu se smatrati odgovornim za sadržaje izvan Portala. Sadržaj izvan portala koristite na vlastitu odgovornost.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Obrt Art film kao voditelj zbirke osobnih podataka korisnika Portala Art filma štiti privatnost korisnika u skladu s odredbama primjenjivih propisa. Više o zaštiti privatnosti možete saznati unutar Politike zaštite privatnosti.

ŠTO SU KOLAČIĆI (COOKIES) I KOJA IM JE FUNKCIJA?

Kolačići (cookies) su tekstualne datoteke koje na računalo korisnika sprema web stranica koju korisnik posjeti. Više o kolačićima možete saznati unutar Politike o kolačićima.

REGISTRIRANI KORISNICI

Registriranjem na bilo koji od Portala Art filma korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke te odabrati korisničko ime /username/ i lozinku /password/. Registriranjem na portal pristajete na ove Uvjete korištenja i pristajete na korištenje vaših osobnih podataka u svrhe navedene u ovim Uvjetima korištenja.
Portali Art filma nisu ni na koji način odgovorni za sadržaje koje objavljuju posjetitelji, niti uređuju i provjeravaju sadržaje koje objavljuju posjetitelji.
Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom /username/ odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.
Art film odmah će po primitku informacije o nezakonitom sadržaju ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima, sukladno obvezama propisanim Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim propisima.
Pojedinom korisniku može biti zabranjeno korištenje Portalom ili dijelom portala, ako se ustanovi da je korisnik kršio pravila.
Korisnik je dužan odmah prijaviti Art filmu neovlašteno korištenje njegovog korisničkog računa. Art film nije odgovoran za neovlašteno korištenje korisničkog računa, niti za eventualnu štetu nastalu na taj način.
Komunikacijski servisi (forum i komentiranje članaka)
Neki portali Art filma omogućuju posjetiteljima besplatno korištenje foruma pod uvjetom da ne krše uvjete korištenja, kao niti specifična pravila koja vrijede za forum i komentiranje sadržaja (članaka).
Korištenjem komunikacijskih servisa obvezujete se da ćete slati i primati materijale koji su zakoniti, na kojima ne postoje prava trećih osoba koje priječe objavu i odgovarajući pojedinom servisu.

OBVEZE KORISNIKA PRI KORIŠTENJU PORTALA ART FILMA

Portali Art filma ni na koji način ne odgovaraju za sadržaje koje posjetitelji ostavljaju na stranicama ili ih dostavljaju putem aplikacija za mobilne uređaje. Posjetitelji preuzimaju odgovornost da su informacije te foto, video i audio zapisi koje su dostavili istiniti, da ne dovode u zabludu te da se objavom dostavljenih informacija te foto, video i audio zapisa neće prekršiti ili ugroziti prava trećih osoba (autora foto, video i audio zapisa ili osoba koje se nalaze ili spominju na navedenim zapisima). Portali Art filma imaju pravo takve informacije te foto, video i audio sadržaje objaviti na portalu bez naknade posjetitelju portala. Ako se utvrdi da je sadržaj koji su posjetitelji dostavili nezakonit, neprikladan ili se njime krše prava treće strane, takav sadržaj će odmah po primitku informacije o njegovoj neispravnosti biti uklonjen s portala.
Art film neće ni na koji način biti odgovorni za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja usluga bilo kojeg od portala Art filma.

RADI OSIGURANJA SLOBODNOG I NEOMETANOG KORIŠTENJA USLUGA, OVI POSTUPCI SU NEPRIHVATLJIVI I STROGO ZABRANJENI:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
 • objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
 • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga,
 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajuće navode ili tvrdnje,
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrže viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika. Art film zadržava pravo ukloniti sadržaj koji procjene nepodobnim ili protivnim ovim Uvjetima korištenja ili propisima.Portali Art filma nemaju obavezu pratiti komunikacijske servise, ali u svakom slučaju zadržavaju pravo automatskog ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja.
  Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklamne oglase, te da će usluga uključivati raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke Portala Art filma neophodne za redovito obavještavanje posjetitelja i korisnika portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja istih portala.
  Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno u dobroj namjeri, a Art film nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.

PORUKE PORTALA I SPONZORA

Portali Art filma registriranim će korisnicima povremeno slati obavijesti Art filma i sponzora u obliku tzv. newslettera, uz njihovu prethodnu suglasnost.
U slučaju da korisnik naknadno utvrdi da ne želi primati takve poruke, odustaje od dane suglasnosti za obradu osobnih podataka u svrhe newslettera ili želi biti obaviješten o osobnim podacima koji su o njemu prikupljeni, može se obratiti na adresu info@art-film.hr te dozvolu za korištenje njegove e-mail adrese u svrhu primanja newslettera može uskratiti.

PROMJENE PRAVILA

Art film zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja portala. Svaka promjena bit će objavljena na adresi www.art-film.hr. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Portalima Art filma smatra se da ste upoznati i suglasni s najnovijim pravilima.
Ova pravila su na snazi od 04.06.2018. godine.