Marinada od plave ribe
Staro jelo crikveničkog kraja
Za osobe
2
Vrijeme spremanja:
1 sat 45 min
Calories:
510
Vrsta obroka:
Ručak
Priprema:
By: John Doe
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa. Nunc interdum euismod lectus, ut iaculis metus consequat et.

Sastojci:
- lokarda / golćić – 500 g
- brašno – 20 g
- maslinovo ulje – 50 ml
- biljno ulje – 100 ml
- luk – 100 g
- rajčica (konzerva) – 30 g
- mrkva – 50 g
- vinski ocat – 100 ml
- bijelo vino – 100 ml
- sol – 40 g
- crni papar (u zrnu) – 40 g
- limun – 250 g
- svježa rajčica – 100 g
- masline (crne) – 50 g
- češnjak – 50 g
- peršin – 50 g
Ribu treba očistiti, začiniti, prepržiti na ulju i pustiti da se ohladi. Na ulje se doda korjenasto povrće, pusti da dobije zlatnožutu boju, podlije vinom i vinskim octom. Nakon toga se doda limun, ružmarin i lovorov list, prokuha i ostavi da se ohladi. Na kraju se u ohlađenu ribu doda svježa rajčica nasjeckana na kockice, češnjak, peršin i crne masline.


Pogledajte neke od naših emisija
Vincekovo u Pavlomiru
Vincekovo u Pavlomiru U zaobalnom dijelu Rivijere, od Bakarca do Novog Vinodolskog pruža se plodna dolina VINODOL koja je u tom kamenitom i kraškom području, nekad bila većini stanovništva jedini izvor osnovnih životnih potreba.Izraz “korak od mora, dva od sniga”...
Zdrava hrana
SMOOTHY BAR URBAN GARDEN OPATIJA i CACAO RIJEKA Dobar vam dan, dragi naši! Pozdravljamo vas na početku još jedne Gastro lutalice u kojoj ćemose baviti zdravom prehranom. Neuobičajeno u ovo blagdansko vrijeme, zar ne? Tko se ne sjećamirisa bakinih kolačića ili zamamne...
Advent u Kastvu
Advent u Kastvu Grad Kastav sazdan je na 365 metara visokome brijegu ponad Kvarnera, na sjevernome Jadranu. U neposrednoj je blizini Rijeke, važnoga hrvatskoga gospodarskoga i kulturnog središta, i opatijske rivijere, jedne od omiljenijih turističkih odredišta u...