Juha od šarug
Izvrsna sezonska juha
Za osobe
3
Vrijeme spremanja:
35 min
Broj kalorija:
210
Vrsta obroka:
ručak
Priprema:
By: Kuharica našeh non – Turistička zajednica grada Crikvenice
Kuharica našeh non je mali gastronomski vremeplov, koji na najljepši mogući način, slikom i riječju, priča o važnosti očuvanja naše materijalne i nematerijalne baštine, priziva toplinu doma te nezaboravne mirise okuse iz autohtonih primorskih kuhinja.

Sastojci:
- šparoge (divlje) – 250 g
- brašno – 40 g
- maslac – 30 g
- maslinovo ulje – 50 ml
- vrhnje za kuhanje – 200 ml
- goveđi temeljac – 1 l
- tost (krušni) – 4 kom
- češnjak – 1 češanj
- sol
- papar
- muškatni oraščić
Odvojiti mekani od tvrdoga dijela šparoga. Tvrdi dio šparoga staviti kuhati u goveđi temeljac, otprilike 20 minuta. Napraviti svijetlu zapršku od mješavine maslaca i maslinovog ulja, preliti je temeljcem, zakuhati, dodati mekane nasjeckane dijelove šparoge, posoliti te kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta, uz dodatak vrhnja za kuhanje, soli, papra i muškatnog oraščića. Uz gotovu juhu poslužiti kockice tosta prepečene na maslinovom ulju i češnjaku.


Pogledajte neke od naših emisija
2. Peron – Cerovlje
2. Peron Cerovlje je središnje naselje prostrane općine koja se proteže brežuljkastim krajolikom sjeveroistočno od Pazina, a u svom sastavu ima brojne zaseoke i nekoliko većih ruralnih naselja. Cerovlje je općinsko središte nastalo na važnom prometnom pravcu ceste...
Matuljski umirovljenici
Matuljski umirovljenici Dobrodošli u još jednu Gastro lutalicu. Danas vas vodimo u zaleđe Opatije, Općinu Matulji,koja, smještena u sjevernom dijelu Primorsko-goranske županije, predstavlja svojevrsnu granicu između Republike Hrvatske i Republike Slovenije. To je...
Maškare u Gastro lutalici
Maškare u Gastro lutalici U današnjoj emisiji odlučili smo se prepustiti čarima 5. godišnjeg doba. Maškarano ludilo u primorskim krajevima tradicija je koja se svake godine obnavlja I živi. To je razdoblje smijeha, veselja, plesa, radosti, vrijeme u kojem se...