Juha od šarug

Izvrsna sezonska juha

Za osobe

3

Vrijeme spremanja:

35 min

Broj kalorija:

210

Vrsta obroka:

ručak

 

Priprema:

By: Kuharica našeh non – Turistička zajednica grada Crikvenice

Kuharica našeh non je mali gastronomski vremeplov, koji na najljepši mogući način, slikom i riječju, priča o važnosti očuvanja naše materijalne i nematerijalne baštine, priziva toplinu doma te nezaboravne mirise okuse iz autohtonih primorskih kuhinja.

Sastojci:

  • šparoge (divlje) – 250 g
  • brašno – 40 g
  • maslac – 30 g
  • maslinovo ulje – 50 ml
  • vrhnje za kuhanje – 200 ml
  • goveđi temeljac – 1 l
  • tost (krušni) – 4 kom
  • češnjak – 1 češanj
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić

Odvojiti mekani od tvrdoga dijela šparoga. Tvrdi dio šparoga staviti kuhati u goveđi temeljac, otprilike 20 minuta. Napraviti svijetlu zapršku od mješavine maslaca i maslinovog ulja, preliti je temeljcem, zakuhati, dodati mekane nasjeckane dijelove šparoge, posoliti te kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta, uz dodatak vrhnja za kuhanje, soli, papra i muškatnog oraščića. Uz gotovu juhu poslužiti kockice tosta prepečene na maslinovom ulju i češnjaku.

Pogledajte neke od naših emisija

Gastro lutalica – Udruženje obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje

Gastro lutalica – Udruženje obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje

Gastro lutalica – Udruženje obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje Dobar dan. Vrijeme je za još jedno zajedničko lutanje. Danas vas vodimo u Općinu Viškovo, smještenu sjeverozapadno od Rijeke. Blizina Rijeke, Opatije, graničnog prijelaza sa Slovenijom, ljepote prirode...

OPG Bogdan Komparić – Vodnjan

OPG Bogdan Komparić – Vodnjan

OPG Komparić - Vodnjan Vodnjan, gradić na jugozapadu Istre, od Pule udaljen 11,7 km, na 135 metara nadmorske visine, područje je starih tradicija nastao na tragovima prethistorijskih gradina u obliku koncentričnih krugova ili eliptičkih oblika u tehnici suhozida koje...

Best of 2019.

Best of 2019.

Best of 2019. Dragi naši vjerni Gastroljupci, u ovoj sezoni emisije Gastro lutalica zaista smo vidjeli i okusili svu raskoš, bogatstvo i ljepotu naših krajeva. Miješali su se tu neopisivi mirisi i okusi, prekrasni krajolici, posebni običaji i dragi nam i gostoljubivi...

Share This