Juha od šarug

Izvrsna sezonska juha

Za osobe

3

Vrijeme spremanja:

35 min

Broj kalorija:

210

Vrsta obroka:

ručak

 

Priprema:

By: Kuharica našeh non – Turistička zajednica grada Crikvenice

Kuharica našeh non je mali gastronomski vremeplov, koji na najljepši mogući način, slikom i riječju, priča o važnosti očuvanja naše materijalne i nematerijalne baštine, priziva toplinu doma te nezaboravne mirise okuse iz autohtonih primorskih kuhinja.

Sastojci:

  • šparoge (divlje) – 250 g
  • brašno – 40 g
  • maslac – 30 g
  • maslinovo ulje – 50 ml
  • vrhnje za kuhanje – 200 ml
  • goveđi temeljac – 1 l
  • tost (krušni) – 4 kom
  • češnjak – 1 češanj
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić

Odvojiti mekani od tvrdoga dijela šparoga. Tvrdi dio šparoga staviti kuhati u goveđi temeljac, otprilike 20 minuta. Napraviti svijetlu zapršku od mješavine maslaca i maslinovog ulja, preliti je temeljcem, zakuhati, dodati mekane nasjeckane dijelove šparoge, posoliti te kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta, uz dodatak vrhnja za kuhanje, soli, papra i muškatnog oraščića. Uz gotovu juhu poslužiti kockice tosta prepečene na maslinovom ulju i češnjaku.

Pogledajte neke od naših emisija

OPG Brzić – Otok Pašman

OPG Brzić - Otok Pašman Otok bez granica. Otok sreće i radosti, malih ljudi velika srca – to je Pašman. Jedan je od otoka zadarskog arhipelaga a nalazi se svega par kilometara od kopna I tik do prekrasnih Kornata. Ljeti je Pašman pun turista I užitaka koje nosi ljeto....

Tkon na otoku Pašmanu (Sajam otočnih proizvoda)

Tkon na otoku Pašmanu (Sajam otočnih proizvoda) Ako vam zima i otoci nekako ne zvuče kao zabavna kombinacija, onda je vrijeme dazaboravite stare navike i krenete s nama na trajekt.Na Pašmanu se naime u ožujku pred početak proljeća održava Škraping. Kao što mui samo...

Pizzeria Maslina na Zelenom trgu u Rijeci

Pizzeria Maslina na Zelenom trgu u Rijeci Bez obzira spuštate li se uz kanjon Riječne, ili dolazite iz smjera Zapada ili s mora, kad ugledate Trsatsku Gradinu, Korzo s Gradskom urom , Lučke dizalice ili Deltu i Mrtvi kanal, znate da ste došli u Rijeku. Spustili smo u...

Share This