Marinada od plave ribe

Staro jelo crikveničkog kraja

Za osobe

2

Vrijeme spremanja:

1 sat 45 min

Calories:

510

Vrsta obroka:

Ručak

 

Priprema:

By: John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa. Nunc interdum euismod lectus, ut iaculis metus consequat et.

Sastojci:

  • lokarda / golćić – 500 g
  • brašno – 20 g
  • maslinovo ulje – 50 ml
  • biljno ulje – 100 ml
  • luk – 100 g
  • rajčica (konzerva) – 30 g
  • mrkva – 50 g
  • vinski ocat – 100 ml
  • bijelo vino – 100 ml
  • sol – 40 g
  • crni papar (u zrnu) – 40 g
  • limun – 250 g
  • svježa rajčica – 100 g
  • masline (crne) – 50 g
  • češnjak – 50 g
  • peršin – 50 g

Ribu treba očistiti, začiniti, prepržiti na ulju i pustiti da se ohladi. Na ulje se doda korjenasto povrće, pusti da dobije zlatnožutu boju, podlije vinom i vinskim octom. Nakon toga se doda limun, ružmarin i lovorov list, prokuha i ostavi da se ohladi. Na kraju se u ohlađenu ribu doda svježa rajčica nasjeckana na kockice, češnjak, peršin i crne masline.

Pogledajte neke od naših emisija

Gastro lutalica – Udruženje obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje

Gastro lutalica – Udruženje obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje

Gastro lutalica – Udruženje obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje Dobar dan. Vrijeme je za još jedno zajedničko lutanje. Danas vas vodimo u Općinu Viškovo, smještenu sjeverozapadno od Rijeke. Blizina Rijeke, Opatije, graničnog prijelaza sa Slovenijom, ljepote prirode...

OPG Bogdan Komparić – Vodnjan

OPG Bogdan Komparić – Vodnjan

OPG Komparić - Vodnjan Vodnjan, gradić na jugozapadu Istre, od Pule udaljen 11,7 km, na 135 metara nadmorske visine, područje je starih tradicija nastao na tragovima prethistorijskih gradina u obliku koncentričnih krugova ili eliptičkih oblika u tehnici suhozida koje...

Best of 2019.

Best of 2019.

Best of 2019. Dragi naši vjerni Gastroljupci, u ovoj sezoni emisije Gastro lutalica zaista smo vidjeli i okusili svu raskoš, bogatstvo i ljepotu naših krajeva. Miješali su se tu neopisivi mirisi i okusi, prekrasni krajolici, posebni običaji i dragi nam i gostoljubivi...

Share This