Marinada od plave ribe

Staro jelo crikveničkog kraja

Za osobe

2

Vrijeme spremanja:

1 sat 45 min

Calories:

510

Vrsta obroka:

Ručak

 

Priprema:

By: John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa. Nunc interdum euismod lectus, ut iaculis metus consequat et.

Sastojci:

  • lokarda / golćić – 500 g
  • brašno – 20 g
  • maslinovo ulje – 50 ml
  • biljno ulje – 100 ml
  • luk – 100 g
  • rajčica (konzerva) – 30 g
  • mrkva – 50 g
  • vinski ocat – 100 ml
  • bijelo vino – 100 ml
  • sol – 40 g
  • crni papar (u zrnu) – 40 g
  • limun – 250 g
  • svježa rajčica – 100 g
  • masline (crne) – 50 g
  • češnjak – 50 g
  • peršin – 50 g

Ribu treba očistiti, začiniti, prepržiti na ulju i pustiti da se ohladi. Na ulje se doda korjenasto povrće, pusti da dobije zlatnožutu boju, podlije vinom i vinskim octom. Nakon toga se doda limun, ružmarin i lovorov list, prokuha i ostavi da se ohladi. Na kraju se u ohlađenu ribu doda svježa rajčica nasjeckana na kockice, češnjak, peršin i crne masline.

Pogledajte neke od naših emisija

OPG Brzić – Otok Pašman

OPG Brzić - Otok Pašman Otok bez granica. Otok sreće i radosti, malih ljudi velika srca – to je Pašman. Jedan je od otoka zadarskog arhipelaga a nalazi se svega par kilometara od kopna I tik do prekrasnih Kornata. Ljeti je Pašman pun turista I užitaka koje nosi ljeto....

Tkon na otoku Pašmanu (Sajam otočnih proizvoda)

Tkon na otoku Pašmanu (Sajam otočnih proizvoda) Ako vam zima i otoci nekako ne zvuče kao zabavna kombinacija, onda je vrijeme dazaboravite stare navike i krenete s nama na trajekt.Na Pašmanu se naime u ožujku pred početak proljeća održava Škraping. Kao što mui samo...

Pizzeria Maslina na Zelenom trgu u Rijeci

Pizzeria Maslina na Zelenom trgu u Rijeci Bez obzira spuštate li se uz kanjon Riječne, ili dolazite iz smjera Zapada ili s mora, kad ugledate Trsatsku Gradinu, Korzo s Gradskom urom , Lučke dizalice ili Deltu i Mrtvi kanal, znate da ste došli u Rijeku. Spustili smo u...

Share This