Marinada od plave ribe
Staro jelo crikveničkog kraja
Za osobe
2
Vrijeme spremanja:
1 sat 45 min
Calories:
510
Vrsta obroka:
Ručak
Priprema:
By: John Doe
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa. Nunc interdum euismod lectus, ut iaculis metus consequat et.

Sastojci:
- lokarda / golćić – 500 g
- brašno – 20 g
- maslinovo ulje – 50 ml
- biljno ulje – 100 ml
- luk – 100 g
- rajčica (konzerva) – 30 g
- mrkva – 50 g
- vinski ocat – 100 ml
- bijelo vino – 100 ml
- sol – 40 g
- crni papar (u zrnu) – 40 g
- limun – 250 g
- svježa rajčica – 100 g
- masline (crne) – 50 g
- češnjak – 50 g
- peršin – 50 g
Ribu treba očistiti, začiniti, prepržiti na ulju i pustiti da se ohladi. Na ulje se doda korjenasto povrće, pusti da dobije zlatnožutu boju, podlije vinom i vinskim octom. Nakon toga se doda limun, ružmarin i lovorov list, prokuha i ostavi da se ohladi. Na kraju se u ohlađenu ribu doda svježa rajčica nasjeckana na kockice, češnjak, peršin i crne masline.


Pogledajte neke od naših emisija
2. Peron – Cerovlje
2. Peron Cerovlje je središnje naselje prostrane općine koja se proteže brežuljkastim krajolikom sjeveroistočno od Pazina, a u svom sastavu ima brojne zaseoke i nekoliko većih ruralnih naselja. Cerovlje je općinsko središte nastalo na važnom prometnom pravcu ceste...
Matuljski umirovljenici
Matuljski umirovljenici Dobrodošli u još jednu Gastro lutalicu. Danas vas vodimo u zaleđe Opatije, Općinu Matulji,koja, smještena u sjevernom dijelu Primorsko-goranske županije, predstavlja svojevrsnu granicu između Republike Hrvatske i Republike Slovenije. To je...
Maškare u Gastro lutalici
Maškare u Gastro lutalici U današnjoj emisiji odlučili smo se prepustiti čarima 5. godišnjeg doba. Maškarano ludilo u primorskim krajevima tradicija je koja se svake godine obnavlja I živi. To je razdoblje smijeha, veselja, plesa, radosti, vrijeme u kojem se...