Crikvenička rivijera jedan je od najslikovitijih dijelova obale Jadranskoga mora. Spaja morski krajolik, zaleđe puno zelenila u Vinodolskoj dolini i kontinentalni šumski predio sa savršenom klimom koja osvježava ljeti.
Takvo podneblje već stoljećima privlači turiste. A osebujnom identitetu Rivijere Crikvenica doprinose vrijedni tragovi Antike, muzeji i galerije, fina hrana, vino i gostoljubivi ljudi privrženi turistima, moru i ribarstvu.
Sunce, svježi zrak i miris soli te zeleni parkovi i šetnice neodoljivi su razlozi za dolazak na šarmantnu crikveničku rivijeru.

MEDITERANSKA KUHINJA

Ako ste se pitali u čemu je tajna mediteranske kuhinje, toliko sugerirane kao jedne od najzdravijih na svijetu, otkrit ćemo vam bez zadrške – tajna je u jednostavnosti pripreme, jednostavnosti namirnica i ljekovitim začinima.

Ti osebujni okusi i mirisi mediteranske kuhinje ne trebaju dugačke i složene recepture. Ne traže ni višesatno druženje s tavama i zdjelama. Njima treba jednostavnost, koja u sebi isprepliće blagodati mora, mediteranskog zraka i zemlje. Uz karakteristične začine dobiva se jedinstveni spoj prirode i tradicije. Plava i bijela riba, pripremljene na mnoštvo maštovitih načina, trebale bi biti “točka na i” vašeg boravka na crikveničkoj rivijeri. Pamtit ćete taj doživljaj!

„Cesta plave ribe“ je gastronomska ponuda koju možete pohoditi tijekom cijele godine na crikveničkoj rivijeri. Uz nju se veže „Tjedan plave ribe“, u sklopu koje lokalni ugostitelji u lipnju predstavljaju svoje specijalitete.

RIBARSKI TJEDAN

Već je više od 50 godina prijelaz iz kolovoza u rujan u Crikvenici rezerviran za jednu posebnu manifestaciju. Znaju to jako dobro ne samo mještani, već i mnoge generacije posjetitelja, od kojih mnogi planiraju svoj odmor upravo u vrijeme njenoga održavanja. Ime joj je Ribarski tjedan, a ove se je godine održao 51. put zaredom.

 

 

 

 

 

Share This