OTOK LOŠINJ

Otok Lošinj sastavni je dio cresko-lošinjske otočne skupine i čini zapadni niz Kvarnerskih otoka unutar Kvarnerskog zaljeva, koji je zajedno s Tršćanskim zaljevom, najdublje u europsko kopno uvučeni dio Mediterana. Cresko-lošinjska otočna skupina pruža se od sjeverozapada prema jugoistoku u dužini od 99 km s ukupnom površinom od 513 km², Zapadni niz Kvarnerskih otoka čine otoci: Cres, Lošinj i manji otoci: Unije, Ilovik, Susak Vele Srakane te niz malih nenaseljenih otočića.

Otoci ove skupine svojim središnjim položajem obavljaju funkciju prirodnog mosta između Istre i Dalmacije. Otok Lošinj jedanaesti otok na Jadranu po veličini, Čitava je obala arhipelaga prepuna privlačnih uvalica, ugodnih za kupanje i sunčanje.

KAMP RAPOĆA

Idealan za obitelji s djecom kamp Rapoća smješten je u mjestu Nerezine, te ga upravo to čini posebno zanimljivim i atraktivnim. Svojim dodatnim sadržajima i predivnom prirodom osigurat će Vam sve što je potrebno da vaš odmor bude ugodan. Obiteljska atmosfera u kampu očarat će odrasle, ali i one najmlađe. Kamp se nalazi u samom ulazu u Nerezine, pretežito prekriven borovom šumom. Nudi smještaj za do 600 osoba u njihovim šatorima, kamperima, kao i najam mobilnih kućica te apartmana. Kamp krase predivan zvonik i samostan iz 15. st.

 

 

KAMP LOPARI

Osim kampa Rapoća, između povijesnog gradića Osora i ribarskog mjesta Nerezina, na samom moru u podnožju brda Osoršćica, smjestio se kamp Lopari. Prostran i dobro opremljen pruža idealno mjesto za odmor do 500 osoba u njihovim šatorima, kamp-prikolicama i kamperima. Prirodno je pošumljen mediteranskim raslinjem, a mnoštvo kamenih suhozida čine ga jedinstvenim i autentičnim. Šećući kampom nailazi se na bezbroj autohtonih otočnih bilja, stabala i raslinja, odajući dojam povezanosti s prirodom i opuštanju u istraživanju novih i nezaboravnih motiva, doživljaja i mirisa. Blizina tisućljetnom Osoru, tradicionalnim Nerezinama, njihovoj bogatoj kulturnoj i povijesnoj baštini, te u podnožju prekrasnog brda Osoršćice, nudi gostima mogućnost izbora između vraćanja u povijest i aktivnog istraživanja prirode.

 

 

 

 

Share This